Gelegen voor de kust van Dubai Maritime City, vind u Bur Dubai. Dit gebied staat samen met de wijk Deira bekend als het oude Dubai. Dit gebied wordt voornamelijk bewoond door locals en het is aantrekkelijk voor toeristen die graag in een traditionele omgeving willen verblijven.

Algemene informatie

Bur Dubai is een van de meest historische en levendige wijken van Dubai, gelegen aan de westelijke oever van de Dubai Creek. Dit gebied biedt een fascinerende mix van oud en nieuw, waar traditionele Arabische cultuur samenkomt met moderne voorzieningen. Wandelen door de smalle steegjes van de Al Fahidi Historische Wijk voelt als een reis terug in de tijd, met zandkleurige gebouwen, windtorens en pittoreske binnenplaatsen die het rijke erfgoed van de stad weerspiegelen.

De wijk herbergt ook de Grand Mosque met zijn indrukwekkende minaret, de hoogste in Dubai, en de textielsouk, waar de kleuren en patronen van stoffen je zintuigen prikkelen. Voor een unieke ervaring kun je een abra, een traditionele houten boot, nemen voor een tochtje over de kreek, wat je een prachtig uitzicht geeft op zowel het historische als het moderne Dubai.

Bur Dubai is niet alleen een plek voor geschiedenis en cultuur, maar ook voor culinair genot. Van heerlijke straatvoedselkraampjes tot chique restaurants, de wijk biedt een breed scala aan eetgelegenheden waar je kunt genieten van de smaken van het Midden-Oosten en daarbuiten.

Kortom, Bur Dubai is een boeiende bestemming die bezoekers een glimp biedt van het authentieke Dubai, ver weg van de glinsterende wolkenkrabbers en luxe winkelcentra, maar juist in het hart van de traditionele charme en levendigheid van de stad.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Bur Dubai zijn matig. Dit vanwege het feit dat er al tijden weinig nieuws ontwikkeld wordt en ook vanwege het feit dat in dit gebied de locals wonen. De villa’s en 2- en 3-slaapkamer appartementen genereren de beste ROI’s in dit gebied. Aangeraden is om de woningen short-term te verhuren. De villa’s worden verkocht vanaf € 2.000.000, 2- slaapkamer appartementen vanaf € 300.000 en de 3-slaapkamer appartementen vanaf € 500.000. In Bur Dubai is bijna al het vastgoed leasehold en geen freehold.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio zal een waardestijging doormaken tussen de 20% en 40% tijdens de constructiefase, welke meestal 3 jaar bedraagt. De netto verhuur rendementen op de begininvestering zullen liggen tussen de 5% en 7%. Na de oplevering zal de waardestijging in deze regio nihil zijn, doordat het leasehold betreft.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio zal een kleine waardestijging doormaken, doordat het leasehold betreft.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

24–06–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *