Gelegen tussen Dubai en het Emiraat Sharjah ligt het oude gebied Deira. Deze community is een mix van hoogbouw, laagbouw, cultuur, wonen en winkelen op traditionele markten. Dit gebied is aantrekkelijk voor de locals en expats die wat minder te besteden hebben.

Algemene informatie

Deira is een historische wijk in Dubai, die bekend staat om zijn levendige souks (markten) en culturele erfgoed. Oorspronkelijk een aparte stad, is Deira nu een van de oudste delen van Dubai, gelegen aan de oostelijke oever van de Dubai Creek. Deira staat bekend om zijn traditionele Arabische architectuur, zoals de windtorens die werden gebruikt voor natuurlijke ventilatie in de warme klimaten.

De souks van Deira zijn een belangrijke attractie, waar bezoekers kunnen dwalen door kronkelende steegjes en winkels vinden die alles verkopen, van specerijen en textiel tot goud en juwelen. De Goudsouk van Deira is vooral beroemd en trekt kopers uit de hele wereld aan.

Naast de markten heeft Deira ook enkele opmerkelijke historische bezienswaardigheden, zoals het Al Fahidi Fort, dat nu het Dubai Museum herbergt en inzicht biedt in de geschiedenis van de regio. Deira staat ook bekend om zijn diverse eetgelegenheden, waar bezoekers kunnen genieten van authentieke Emirati-gerechten en gerechten uit de hele wereld.

Hoewel Deira een van de oudste delen van Dubai is, heeft het ook moderne ontwikkelingen gezien, zoals luxe hotels, winkelcentra en wolkenkrabbers langs de kustlijn. Het behoudt echter nog steeds zijn charme en culturele erfgoed, waardoor het een fascinerende bestemming is voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Deira zijn matig. Dit komt door de oude bouw en de staat waarin deze bouw verkeerd. De villa’s, townhouses, 2- en 3- slaapkamer appartementen genereren de beste ROI’s in dit gebied. Aangeraden is om de woningen voor een mix van long-term en short-term te verhuren. De 2-slaapkamer appartementen worden verkocht vanaf € 450.000 en de villa’s vanaf € 800.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio zal een waardestijging doormaken van om en nabij 20% tijdens de constructiefase, welke vaak 3 jaar bedraagt. De netto verhuur rendementen op de begininvestering zullen liggen tussen de 4% en 6%. Na de oplevering zal de waardestijging in deze regio rond de 5% per jaar zijn.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio zal een waardestijging doormaken van 5% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

22–04–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *