Downtown Dubai & Business Bay

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; Downtown Dubai en Business Bay zijn twee van de gebieden welke de hoogste rendementen genereren in Dubai. Deze gebieden zijn aantrekkelijk voor zowel expats als toeristen waardoor de investeerder hier 2 doelgroepen aanspreekt.

Downtown Dubai

Downtown Dubai is een stadsdeel ten zuiden van de Dubai Creek. Het stadsdeel, dat eerder bekend stond onder de naam Downtown Burj Dubai, is bijna letterlijk uit de grond gestampt. Rond de eeuwwisseling lag hier nog voornamelijk zand.

Nu wordt Downtown Dubai omsloten door Business Bay, de Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard, welke je langs de meest moderne gebouwen van Dubai leidt. De gebouwen in Downtown Dubai zijn voornamelijk residentieel en worden veel bewoond door expats, welke naar Dubai komen door meer en meer bedrijven die zich vestigen in de stad.

Stap je binnen in de ring van Downtown Dubai dan heb je meteen een paar van de meest iconische bouwwerken en bezienswaardigheden van Dubai te pakken, zoals: de Burj Khalifa (De hoogste toren ter wereld), de Dubai Fountain (de grootste fontein ter wereld) en de Dubai Mall (het grootste winkelcentrum ter wereld). Met name deze bouwwerken maken dat Downtown Dubai zo populair is voor toeristen.

Business Bay

Business Bay grenst aan Downtown Dubai en ligt precies naast het stadscentrum. Dit is het meest opkomende district én is de commerciële hub van Dubai. Hoge torens en hotels staan zij aan zij langs de grote snelweg, de Sheikh Zayed Road, en er wordt nog volop gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen langs het onlangs voltooide Dubai Canal.

Business Bay staat vooral bekend om de chique restaurants, lounges en bars in torenhoge hotels. Dankzij de ligging heb je in veel clubs, bars en restaurants in de wolkenkrabbers ook prachtige uitzichten op de stad, vooral ’s avonds.

Business Bay is het financiële district van Dubai. Veel kantoren en bedrijven kiezen er voor om hun kantoor te vestigen in deze regio. Deze kantoren zorgen er voor dat de vraag vanuit expats in Business Bay zeer hoog is.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Downtown Dubai en Business Bay zijn vergelijkbaar. De studio’s en 1 slaapkamer appartementen doen het ‘t best in de verhuur in deze regio’s. Aangeraden is om de appartementen voor short-term te verhuren. De studio’s gaan afhankelijk van de ontwikkelaar vanaf om en nabij €250.000 en de 1 slaapkamer appartementen vanaf om en nabij €350.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in beide regio’s maakt een waardestijging door van om en nabij 30% tot 70% tijdens de constructiefase, welke vaak 3 jaar bedraagt. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen in tussen de 10% en 12% netto. Na de oplevering ligt de waardestijging in deze regio tussen de 10% en 20% per jaar.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in beide regio’s maakt een waardestijging door tussen de 10% en 20% per jaar. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen bij bestaande bouw tussen de 8% en 10% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

25-09-2023

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *