Dubai International Financial Centre

Gelegen op 2 minuten rijden van Downtown Dubai, vind u het financiële centrum van Dubai. Dit gebied is voornamelijk hoogbouw met bedrijvigheid. Dit gebied is aantrekkelijk voor expats en bedrijven die een kantoor willen vestigen in het financiële hart van Dubai.

Algemene informatie

Het Dubai International Financial Centre (DIFC) is een unieke financiële vrijhandelszone in Dubai. Opgericht in 2004, heeft het DIFC zich snel gevestigd als een van ‘s werelds meest vooraanstaande financiële hubs en het blijft groeien in zowel omvang als reputatie.

Het DIFC biedt een gunstige omgeving voor bedrijven in de financiële sector, waaronder banken, verzekeringsmaatschappijen, investeringsfondsen, en juridische- en consultancybedrijven. Wat DIFC onderscheidt, is het juridische en regelgevende kader dat is gebaseerd op Engels common law, wat een vertrouwd en stabiel kader biedt voor bedrijven die wereldwijd opereren.

Een van de belangrijkste aspecten van het DIFC is de Dubai Financial Services Authority (DFSA), die toezicht houdt op alle financiële diensten en activiteiten binnen de vrijhandelszone. Dit zorgt voor een hoog niveau van regelgeving en transparantie, wat essentieel is voor het vertrouwen van investeerders en bedrijven die zich in de regio willen vestigen.

Naast zakelijke dienstverlening biedt het DIFC ook een breed scala aan luxevoorzieningen, waaronder high-end winkels, restaurants en hotels, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel zakelijke als recreatieve doeleinden. Bovendien organiseert het DIFC regelmatig evenementen, conferenties en netwerkbijeenkomsten, waardoor het een bruisende gemeenschap is voor professionals in de financiële wereld.

De strategische ligging van Dubai, als brug tussen oost en west, draagt verder bij aan de aantrekkingskracht van het DIFC als regionaal en internationaal financieel centrum. Met een geavanceerde infrastructuur, politieke stabiliteit en een kosmopolitische cultuur, blijft het DIFC een belangrijke speler in de mondiale financiële arena.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Dubai International Financial Centre zijn erg goed. Dit komt door de gunstige ligging van het gebied ten opzichte van Downtown Dubai. De studio’s en 1-slaapkamer appartementen genereren de beste ROI’s in dit gebied. Aangeraden is om de woningen short-term te verhuren. De studio’s worden verkocht vanaf €280.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio zal een waardestijging doormaken van om en nabij 30% tijdens de constructiefase, welke vaak 3 jaar bedraagt. De netto verhuur rendementen op de begininvestering zullen liggen tussen de 9% en 11%. Na de oplevering zal de waardestijging in deze regio rond de 5% per jaar zijn.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio zal een waardestijging doormaken rond de 5% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

14–05–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *