Dubai Internet City

Gelegen op 3 minuten rijden van de Palm Jumeirah en de Dubai Marina, vind u het zakelijke gebied Dubai Internet City. Dit gebied is voornamelijk hoogbouw met kantoren voor bedrijven. Dit gebied is aantrekkelijk voor expats die in Dubai Internet City werken en voor toeristen.

Algemene informatie

Dubai Internet City (DIC) is een van de meest prominente technologie- en innovatiehubs in het Midden-Oosten. Gelegen in het dynamische hart van Dubai, werd DIC opgericht in 1999 en opende officieel zijn deuren in 2000. Het doel was om een vrije zone te creëren die technologiebedrijven een stimulerende en ondersteunende omgeving biedt. Sindsdien is het uitgegroeid tot de thuisbasis van een groot aantal internationale en regionale technologiebedrijven, van startups tot multinationale ondernemingen.

In DIC vinden we enkele van de grootste namen in de technologie-industrie, zoals Microsoft, IBM, Oracle, Cisco en Google, die hier hun regionale kantoren hebben gevestigd. Deze concentratie van technologiebedrijven maakt DIC een belangrijk knooppunt voor innovatie en samenwerking in de regio. De vrije zone biedt tal van voordelen voor bedrijven, waaronder 100% buitenlands eigendom, belastingvrijstelling op inkomens- en bedrijfswinsten, en volledige repatriëring van winst en kapitaal. Deze voordelen zijn ontworpen om buitenlandse investeringen aan te trekken en bedrijven te ondersteunen in hun groei.

De infrastructuur van DIC is speciaal ontworpen om aan de behoeften van technologiebedrijven te voldoen. Dit omvat high-speed internet, state-of-the-art kantoren en datacenters die voldoen aan de hoogste normen van beveiliging en betrouwbaarheid.

Innovatie wordt in DIC sterk gestimuleerd door middel van partnerschappen met academische instellingen, onderzoekscentra en andere technologiehubs. Bovendien ondersteunt DIC duurzame initiatieven en projecten die gericht zijn op het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van groene technologieën. Door deze focus op innovatie en duurzaamheid speelt Dubai Internet City een cruciale rol in het positioneren van Dubai als een toonaangevend technologisch centrum in de wereld.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Dubai Internet City zijn erg goed. Dit komt door de gunstige ligging van het gebied ten opzichte van de kust en de Palm Jumeirah. De 1 en 2 — slaapkamer appartementen genereren de beste ROI’s in dit gebied. Aangeraden is om de woningen short-term te verhuren. De 1-slaapkamer appartementen worden verkocht vanaf € 600.000

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio zal een waardestijging doormaken tussen de 20% en 30% tijdens de constructiefase, welke meestal 3 jaar bedraagt. De netto verhuur rendementen op de begininvestering zullen liggen tussen de 7% en 9%. Na de oplevering zal de waardestijging in deze regio tussen de 5% en 10% per jaar zijn.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio zal een waardestijging doormaken tussen de 5% en 10% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

27–05–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *