Dubai Marina en de Palm Jumeirah

De Dubai Marina en de Palm Jumeirah zijn twee van de gebieden die de hoogste rendementen genereren in Dubai. Deze gebieden zijn aantrekkelijk voor emigranten en toeristen waardoor de investeerder hier 2 doelgroepen aanspreekt.

De Dubai Marina 

Dubai Marina is een welvarende woonwijk die bekend is vanwege Jumeirah Beach Residence, een recreatiecomplex met restaurants in de openlucht en witte zandstranden. De Dubai Marina is een enorm kunstmatig aangelegde jachthaven. Langs het water van de Dubai Marina jachthaven loopt een levendige promenade, de Marina Walk genaamd, deze bevat veel restaurants, bars en terrassen. De Dubai Marina Mall biedt plaats aan heel veel winkels van grote ketens en luxe modemerken. Luxe jachten varen door de grote jachthaven waar allerlei activiteiten mogelijk zijn, variërend van jetskiën tot parachutespringen.

De wijk Dubai Marina wordt gezien als het nieuwe Dubai, aangezien dit megaproject werd gebouwd om inwoners meer te verspreiden over Dubai. De Dubai Marina is in de avond erg levendig, mede vanwege de talloze restaurants en terrassen.

De Dubai Marina is een gebied dat veel bezocht wordt door toeristen. De Dubai Marina bestaat voornamelijk uit hotels en woontorens met studio’s, 1, 2 en 3 slaapkamer appartementen.

De Palm Jumeirah

Het palmeiland Palm Jumeirah is gemaakt in de vorm van een palmboom. Het bestaat uit een stam, een kroon met 16 bladeren en een halve maan rond een eiland dat 11 kilometer lange golfbreker vormt. De Palm Jumeirah ligt naast de Dubai Marina. De palmboom van Palm Jumeirah bestaat uit een stam met zestien takken en heeft een lengte van 5 kilometer.

De kroon is verbonden met het vasteland door een 300-meter lange brug en de halve maan is aangesloten op de top van de palm door een onderzeese tunnel. Aan het eind van de stam is het beroemde Atlantis Hotel gevestigd. 

Het palmeiland The Palm Jumeirah wordt aangeprezen als een van de beste resorts ter wereld. De Palm Jumeirah is een gebied dat veel bezocht wordt door toeristen en bewoond wordt door emigranten. De Palm Jumeirah bestaat voornamelijk uit villa’s op de 16 bladeren en op het begin van de stam staan een aantal hotels, woontorens met studio’s, 1, 2 en 3 slaapkamer appartementen.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in de Dubai Marina en de Palm Jumeirah zijn vergelijkbaar. De villa’s, studio’s en 1 slaapkamer appartementen doen het ‘t best in de verhuur in deze regio’s. Aangeraden is om de woningen voor short-term te verhuren. De studio’s gaan afhankelijk van de ontwikkelaar vanaf om en nabij €280.000, de 1 slaapkamer appartementen vanaf om en nabij €380.000 en de villa’s vanaf om en nabij €2.000.000

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in beide regio’s maakt een waardestijging door van om en nabij 40% tot 80% tijdens de constructiefase, welke vaak 3 jaar bedraagt. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen in tussen de 12% en 14% netto. Na de oplevering ligt de waardestijging in deze regio tussen de 10% en 20% per jaar.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in beide regio’s maakt een waardestijging door tussen de 10% en 20% per jaar. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen bij bestaande bouw tussen de 10% en 12% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

|+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

03–10–2023

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *