Dubai Maritime City

Gelegen aan de kust tussen Deira en Downtown Dubai, vind u het gebied Dubai Maritime City. Dit gebied is voornamelijk hoogbouw. Dit gebied is aantrekkelijk voor expats die in de scheepvaart of transportsector werken en hun families die op een top locatie dichtbij de havens willen wonen.

Algemene informatie

Dubai Maritime City (DMC) is een toonaangevend maritiem centrum dat een breed scala aan maritieme diensten en faciliteiten biedt. Gelegen op een strategische locatie tussen Port Rashid en Dubai Drydocks, is het ontwikkeld om Dubai’s positie als wereldleider in de maritieme sector te versterken. DMC is ontworpen als een geïntegreerd, state-of-the-art cluster dat bedrijven uit verschillende segmenten van de maritieme industrie samenbrengt, waaronder scheepsbouw, scheepsreparatie, offshore engineering en maritieme handel en logistiek.

Dubai Maritime City is strategisch gelegen op het schiereiland tussen de Dubai Drydocks en Port Rashid. Deze locatie biedt gemakkelijke toegang tot enkele van de drukste scheepvaartroutes ter wereld en de belangrijkste havens in de regio, waardoor het een ideale hub is voor maritieme activiteiten.

DMC beschikt over een geavanceerde infrastructuur die is ontworpen om aan de specifieke behoeften van de maritieme industrie te voldoen. Dit omvat ultramoderne scheepswerven, drydocks, en reparatiefaciliteiten die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. Daarnaast biedt DMC uitgebreide opslag- en logistieke voorzieningen, kantoren en bedrijfsruimtes die zijn ontworpen om efficiëntie en productiviteit te maximaliseren.

DMC creëert een dynamisch zakelijk ecosysteem door een breed scala aan maritieme bedrijven samen te brengen. Dit omvat scheepswerven, reparatiewerkplaatsen, maritieme dienstverleners, rederijen en logistieke bedrijven. Door deze bedrijven in één cluster te huisvesten, bevordert DMC samenwerking, kennisdeling en innovatie binnen de sector.

De ontwikkeling van Dubai Maritime City is gepland in verschillende fasen om een geleidelijke en gestage groei te waarborgen. Elke fase introduceert nieuwe faciliteiten en diensten om aan de toenemende behoeften van de maritieme sector te voldoen.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Dubai Maritime City zullen goed gaan worden. Dit komt door de relatief lage vastgoedprijzen en de gunstige ligging ten opzichte van de zee en Downtown Dubai. De 2- en 3-slaapkamer appartementen zullen de beste ROI’s gaan genereren in dit gebied. Aangeraden is om de woningen short-term te verhuren. De 2-slaapkamer appartementen worden verkocht vanaf € 600.000 en de 3-slaapkamer appartementen vanaf € 750.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio zal een waardestijging doormaken tussen de 20% en 40% tijdens de constructiefase, welke meestal 3 jaar bedraagt. De netto verhuur rendementen op de begininvestering zullen liggen tussen de 7% en 9%. Na de oplevering zal de waardestijging in deze regio tussen de 5% en 10% per jaar zijn.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio zal een waardestijging doormaken tussen de 5% en 10% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

10–06–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *