Gelegen op 15 minuten van Palm Jebel Ali, vind u het ontwikkelingsgebied Dubai South. Dit gebied wordt een mix van hoogbouw, laagbouw en bedrijvigheid. Dit gebied zal aantrekkelijk voor arbeiders en voor migranten en hun families.

Algemene informatie

Dubai South, ooit bekend als Dubai World Central, is een ambitieus stadsontwikkelingsproject in Dubai. Het is ontworpen als een geïntegreerde stad met verschillende zones voor wonen, werken, handel en logistiek. De locatie is strategisch gekozen, vlakbij het Al Maktoum International Airport, dat op weg is om ‘s werelds grootste luchthaven te worden.

De ontwikkeling van Dubai South is een voortdurend proces, gekenmerkt door een gestage groei van residentiële en commerciële gemeenschappen. Deze gemeenschappen bieden moderne faciliteiten, groene ruimtes en recreatieve voorzieningen, waardoor een hoogwaardige levensstijl wordt geboden aan de bewoners.

Een van de prominente kenmerken van Dubai South is de focus op zakelijke districten, waaronder Dubai Aviation City en Dubai Logistics City. Deze dienen als belangrijke knooppunten voor luchtvaartgerelateerde activiteiten en logistieke operaties en dragen bij aan Dubai’s positie als een wereldwijd handels- en transportcentrum.

Een belangrijke mijlpaal voor Dubai South was de Expo 2020, gehouden op het Expoterrein dat nu is omgevormd tot District 2020. Dit heeft niet alleen wereldwijd de aandacht getrokken, maar heeft ook bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van het gebied als een centrum van innovatie en samenwerking.

Wat betreft de toekomstplannen, blijft Dubai South gericht op groei en uitbreiding. Dit omvat ook de luchthaven Al Maktoum, waar ambitieuze plannen zijn om het uit te breiden en te verbeteren, waardoor het een belangrijk knooppunt wordt voor internationale luchtvaart.

Momenteel is er in Dubai South, op Expo 2020 na, niet veel te beleven, waardoor wij de vastgoedprijzen in deze regio nu veel te hoog vinden. Het leven van Dubai speelt zich tot nog toe af tussen de Dubai Marina en Downtown Dubai, hier ligt Dubai South ver buiten.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Dubai South zullen minder goed worden dan vooraf verwacht. Dit komt door de ongunstige ligging ten opzichte van Downtown Dubai en de Dubai Marina van het gebied en de nu al te hoge prijzen van nieuwbouwprojecten. Zo zijn de prijzen nu al vergelijkbaar met ontwikkelingsgebieden zoals JVC, JVT en Arjan, terwijl er in Dubai South momenteel echt nog weinig te beleven is. De villa’s, townhouses, 2- en 3- slaapkamer appartementen zullen de beste ROI’s gaan genereren in dit gebied. Aangeraden is om de woningen long-term te verhuren. De 2-slaapkamer appartementen worden verkocht vanaf € 400.000 en de villa’s vanaf € 800.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio zal een waardestijging doormaken van om en nabij 20% tijdens de constructiefase, welke vaak 3 jaar bedraagt. De netto verhuur rendementen op de begininvestering zullen liggen tussen de 3% en 5%. Na de oplevering zal de waardestijging in deze regio rond de 5% per jaar zijn.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio zal een waardestijging doormaken rond de 5% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

06–05–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *