Wat meer landinwaarts ligt het gebied Dubailand, een van de meest opwindende en veelzijdige ontwikkelingsgebieden in Dubai. Dit uitgestrekte project, is een ware smeltkroes van entertainment, wonen, winkelen en recreatie. Ontdek een wereld vol avontuur, innovatie en luxe te midden van de bruisende energie van Dubailand. Dit gebied is zeer aantrekkelijk voor toeristen en voor de families van expats die zelf vaak in Business Bay werken.

Algemene informatie

Dubailand is een uitgestrekt ontwikkelingsgebied in Dubai, dat bekend staat om zijn diverse mix van attracties, woonwijken, entertainmentcentra en recreatieve voorzieningen. Het strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 278 vierkante kilometer en is een van de meest ambitieuze projecten van Dubai.

De regio omvat een breed scala aan themaparken, zoals Dubai Parks and Resorts, dat bestaat uit attractieparken zoals Motiongate Dubai, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai en Legoland Water Park. Daarnaast herbergt Dubailand ook andere toeristische attracties, zoals de Dubai Autodrome, IMG Worlds of Adventure, Global Village en Miracle Garden.

Naast de vele entertainmentmogelijkheden biedt Dubailand ook diverse woonwijken, variërend van luxe villa’s tot betaalbare appartementen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel lokale bewoners als expats.

Het gebied heeft ook tal van commerciële en retailcentra, gezondheidszorg- en onderwijsfaciliteiten, en groene ruimtes om te ontspannen en te recreëren. Dankzij de voortdurende ontwikkelingen en investeringen blijft Dubailand een bloeiend centrum van activiteit en een belangrijke toeristische en residentiële bestemming in Dubai.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Dubailand zijn goed maar de verwachting is dat dit nog veel beter gaat worden in de nabije toekomst. De villa’s, 1- en 2-slaapkamer appartementen realiseren de beste ROI’s in deze regio. Aangeraden is om de woningen voor een mix van short-term en long-term te verhuren. De 1-slaapkamer appartementen gaan over de toonbank vanaf om en nabij € 210.000 en de villa’s gaan over de toonbank vanaf om en nabij €1.000.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio maakt een waardestijging door van om en nabij 40% tot 60% tijdens de constructiefase, welke vaak 3 jaar bedraagt. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen tussen de 6% en 8% netto. Na de oplevering ligt de waardestijging in deze regio tussen de 5% en 10% per jaar.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio maakt een waardestijging door tussen de 5% en 10% per jaar. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen bij bestaande bouw tussen de 4% en 8% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

26–02–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *