Het emiraat Abu Dhabi

Op anderhalf uur rijden van Downtown Dubai bevindt zich het emiraat: Abu Dhabi. Abu Dhabi is hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, waar je moet zijn voor kunst, literatuur, geschiedenis en luxe. Abu Dhabi wordt nu voornamelijk bewoond door expats en toeristen.

Algemene informatie

Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, staat bekend om zijn indrukwekkende skyline, bruisende culturele scene en moderne architectuur, naast een rijke geschiedenis en erfgoed. Gelegen aan de Arabische Golf, biedt deze stad een unieke mix van traditionele Arabische gastvrijheid en hedendaagse luxe.

Als een van de rijkste steden ter wereld, heeft Abu Dhabi een bloeiende economie dankzij zijn olie- en gasreserves, maar heeft het ook geïnvesteerd in diverse sectoren zoals toerisme, financiën, technologie en vastgoed. De stad heeft een aantal iconische bezienswaardigheden, waaronder de Sheikh Zayed Grand Mosque, een meesterwerk van islamitische architectuur, en het indrukwekkende Louvre Abu Dhabi, een cultureel juweel dat kunst en erfgoed uit verschillende tijdperken en culturen tentoonstelt.

Een opwindende ontwikkeling in Abu Dhabi is het Al Reem Island-project, een ultramoderne woon- en commerciële wijk met luxe appartementen, hoogwaardige voorzieningen en adembenemende uitzichten op de oceaan en de stad. Dit project is slechts een voorbeeld van de ambitieuze vastgoedontwikkelingen die bijdragen aan de groei van Abu Dhabi als een moderne metropool.

Met een levendige culturele scene, luxe winkelcentra, uitstekende eetgelegenheden en prachtige stranden, biedt Abu Dhabi een uitzonderlijke levensstijl voor zowel inwoners als bezoekers. Bovendien is de stad gastvrij voor mensen van alle nationaliteiten, waardoor het een diverse en inclusieve samenleving is.

Als een belangrijk economisch en cultureel centrum in het Midden-Oosten, blijft Abu Dhabi zich ontwikkelen en evolueren, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor investeerders, expats en toeristen van over de hele wereld.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Abu Dhabi zijn goed maar de verwachting is dat dit nog veel beter gaat worden in de nabije toekomst. De 1- en 2- slaapkamer appartementen en villa’s realiseren de beste ROI’s in dit emiraat. Aangeraden is om de woningen voor een mix van short-term en long-term te verhuren. De 1-slaapkamer appartementen gaan over de toonbank vanaf om en nabij € 350..000 en de villa’s gaan over de toonbank vanaf om en nabij €1.200.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio maakt een waardestijging door van om en nabij 30% tot 60% tijdens de constructiefase, welke vaak 3 jaar bedraagt. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen rond de 6% en 7% netto. Na de oplevering ligt de waardestijging in deze regio tussen de 5% en 10% per jaar.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio maakt een waardestijging door tussen de 5% en 10% per jaar. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen bij bestaande bouw rond de 4% en 5% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

12–03–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *