Het emiraat Sharjah

Op slechts 30 minuten rijden van Downtown Dubai bevindt zich het emiraat: Sharjah. Sharjah staat bekend als de culturele hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, waar je moet zijn voor kunst, literatuur en geschiedenis. Sharjah wordt nu voornamelijk bewoond door locals en arbeiders maar hier komt snel verandering in. Arada, de master developer van Sharjah is bezig met de bouw van een compleet nieuw Downtown centrum genaamd Aljada. 

Algemene informatie

Sharjah, een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, levendige markten en prachtige kustlijn. Als een bloeiend cultureel en economisch centrum heeft Sharjah de aandacht getrokken van investeerders en bewoners die op zoek zijn naar een dynamische levensstijl in een traditionele omgeving.

Een van de meest opvallende ontwikkelingen in Sharjah is het Aljada-plan, een ambitieus project dat wordt ontwikkeld door Arada, een toonaangevende vastgoedontwikkelaar in de regio. Aljada is een geïntegreerde gemeenschap die luxe woningen, zakelijke districten, winkels, recreatieve voorzieningen en groene ruimtes omvat, alles ontworpen om een ​​levendige en moderne stedelijke levensstijl te bieden.

Met innovatieve architectuur, moderne voorzieningen en een focus op duurzaamheid belooft Aljada een bestemming te worden waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. Van groene parken tot bruisende winkelcentra en exceptionele eetgelegenheden, Aljada is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een diverse en groeiende gemeenschap.

Als een van de meest veelbelovende ontwikkelingen in de regio, vertegenwoordigt Aljada de visie van Sharjah om een ​​moderne en welvarende stad te worden die tegelijkertijd trouw blijft aan haar culturele erfgoed. Met een mix van luxe voorzieningen en een levendige gemeenschapssfeer belooft Aljada een spannende nieuwe fase in de evolutie van Sharjah te markeren.

Aljada zien wij als een goede investeringskans. Dit wil echter niet zeggen dat wij in de rest van Sharjah ook een goede investering zien. Sharjah is voornamelijk oud en vervallen en momenteel niet eens vergelijkbaar met Dubai. Aljada wordt gebouwd om hier verandering in te brengen en om Sharjah de renovatie te laten ondergaan die het nodig heeft om een bruisend emiraat te worden. 

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Dubailand zijn goed maar de verwachting is dat dit nog veel beter gaat worden in de nabije toekomst. De Studio’s, 1-slaapkamer appartementen en villa’s realiseren de beste ROI’s in dit emiraat. Aangeraden is om de woningen voor een mix van short-term en long-term te verhuren. De studio’s gaan over de toonbank vanaf om en nabij € 120.000 en de villa’s gaan over de toonbank vanaf om en nabij €800.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio maakt een waardestijging door van om en nabij 40% tot 60% tijdens de constructiefase, welke vaak 3 jaar bedraagt. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen tussen de 6% en 8% netto. Na de oplevering ligt de waardestijging in deze regio tussen de 5% en 10% per jaar.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio maakt een waardestijging door tussen de 5% en 10% per jaar. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen bij bestaande bouw tussen de 4% en 6% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

03–03–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *