Investeringsstrategieën voor Dubai

Er zijn meerdere strategieën om winstgevend te investeren in Dubai. Zo is het mogelijk om; de aankoopprijs in één keer te betalen, een betalingsplan te volgen, vastgoed te financieren en vastgoed tijdens de bouwperiode te flippen.

In één keer betalen

De aankoopprijs in één keer betalen kan zeer voordelig zijn in Dubai. Zo zijn er projectontwikkelaars die flinke kortingen geven wanneer er in één keer betaald wordt voor nieuwbouw projecten. Dit kan in de vorm zijn van een korting op het gehele aankoopbedrag of in de vorm van wederkerende cashbacks gedurende een vooraf bepaalde periode.

Betalingsplan volgen

In Dubai is het bij nieuwbouw projecten mogelijk om het aankoopbedrag te betalen in termijnen. Deze termijnen verschillen per project en per ontwikkelaar. Er wordt geen rente gerekend over het bedrag wat per termijn betaald dient te worden. Alle termijnen maken samen 100% van het aankoopbedrag en er wordt geen rente gerekend over de termijnbedragen. Vaak lopen de betalingstermijnen tot en met het moment van oplevering van het nieuwbouw project maar in sporadische gevallen is het mogelijk om een betalingsplan te krijgen welke tot 3 jaar na oplevering doorloopt. In dit laatste geval betaald de huurder dus gedeeltelijk het resterende deel van het nog te betalen aankoopbedrag.

Vastgoed financieren

Het is in Dubai mogelijk om een hypotheek te krijgen. Er kan tot een maximum van 70% gefinancierd worden op een reeds bestaand gebouw. Dit proces is echter vrij lastig en zonder de juiste contacten kan dit erg lang duren. Als er nieuwbouw gekocht wordt middels een betalingsplan dan kan het dus erg handig zijn om een betalingsplan te hebben met een hoog resterend bedrag op moment van oplevering, zodat het resterende te betalen bedrag gefinancierd kan worden. Op deze manier worden er relatief weinig eigen middelen ingebracht en betaald de huurder de hypotheek af.

Vastgoed flippen

Een andere strategie om winstgevend te investeren in Dubai is vastgoed flippen. Deze strategie is voornamelijk interessant voor nieuwbouw projecten. Omdat in Dubai de nieuwbouw projecten relatief laag in de markt gezet worden, zien we aanzienlijke prijsstijgingen gedurende de bouwfase. Deze Aanzienlijke prijsstijgingen komen voort uit het feit dat de projecten steeds tastbaarder worden, richting oplevering krijgen de projecten steeds meer vorm. Een andere reden voor de aanzienlijke prijsstijgingen tijdens de bouwperiode is het bijna kunnen verhuren van het vastgoed, iets wat bijna klaar is om rendement te genereren ligt heel goed in de markt in Dubai.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur The Real Estagency Dubai

+31622876356 | info@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

20–09–2023

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *