Gelegen op 2 minuten rijden van Downtown Dubai, vind u het prachtige Jumeirah. Dit gebied is voornamelijk laagbouw voor locals en ook valt hier aardig wat cultuur op te snuiven. Dit gebied is aantrekkelijk voor expats met hun families, locals en voor toeristen.

Algemene informatie

Jumeirah is een van de meest prestigieuze en iconische wijken van Dubai, bekend om zijn luxe en kosmopolitische levensstijl. Gelegen langs de kustlijn van de Arabische Golf, biedt Jumeirah een prachtig uitzicht op de zee en een mix van traditionele en moderne architectuur. De wijk is verdeeld in drie delen: Jumeirah 1, Jumeirah 2 en Jumeirah 3, elk met zijn eigen unieke charme en voorzieningen.

Kenmerken van Jumeirah:

Stranden

Jumeirah is beroemd om zijn prachtige stranden, waaronder het populaire Jumeirah Beach. Deze stranden zijn perfect voor ontspanning, watersporten en recreatie. Het zachte witte zand en het heldere turquoise water trekken zowel bewoners als toeristen aan voor zonnebaden, zwemmen en diverse watersportactiviteiten.

Luxueuze Accommodaties

In Jumeirah vind je enkele van de meest luxueuze hotels ter wereld. Het iconische Burj Al Arab, met zijn unieke zeilvormige architectuur, biedt ongeëvenaarde luxe en service. Ook het Jumeirah Beach Hotel, met zijn golfvormige ontwerp en uitgebreide voorzieningen, is een populaire keuze onder bezoekers die op zoek zijn naar ultieme luxe en comfort.

Winkelen en Dineren

Voor liefhebbers van winkelen en dineren biedt Jumeirah een breed scala aan mogelijkheden. Van high-end boetieks en designerwinkels tot traditionele markten, de wijk heeft voor ieder wat wils. De culinaire scene in Jumeirah is net zo divers, met restaurants die internationale keukens serveren, evenals lokale Emirati-gerechten. Dit maakt Jumeirah een paradijs voor fijnproevers en winkelenthousiastelingen.

Vastgoedinvesteringen in Jumeirah:

Beperkingen en Mogelijkheden voor Internationale Investeerders

Hoewel directe eigendom van onroerend goed in Jumeirah voorbehouden is aan lokale Emirati-burgers, kunnen internationale investeerders nog steeds profiteren van de vastgoedmarkt in deze prestigieuze wijk. Buitenlanders kunnen onroerend goed verwerven via een leasehold-overeenkomst met een looptijd van 99 jaar. Dit geeft hen het recht om het onroerend goed te gebruiken en te beheren voor deze periode.

Sponsoring Door Lokale Partner

Internationale investeerders hebben een lokale sponsor of partner nodig om het aankoopproces te faciliteren. Deze sponsor helpt bij het navigeren door de juridische en administratieve vereisten, waardoor het proces soepel en efficiënt verloopt.

Juridische en Financiële Regelgeving

Het inschakelen van een juridisch adviseur is essentieel om ervoor te zorgen dat alle contracten en overeenkomsten correct worden opgesteld en nageleefd. Na het voldoen aan alle financiële verplichtingen en het registreren van de leasehold-overeenkomst bij het Dubai Land Department, kunnen investeerders genieten van hun eigendom in Jumeirah.

Ondanks de beperkingen op directe eigendom voor buitenlanders, biedt Jumeirah met zijn exclusieve levensstijl, strategische ligging en hoogwaardige voorzieningen een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. Door een leasehold-overeenkomst en samenwerking met een lokale sponsor kunnen internationale investeerders toch profiteren van de voordelen van deze prestigieuze wijk.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Jumeirah zijn erg goed. Dit komt door de gunstige ligging van het gebied ten opzichte van de kust en Downtown Dubai. De villa’s genereren de beste ROI’s in dit gebied. Aangeraden is om de woningen short-term te verhuren. De villa’s worden verkocht vanaf €2.000.000

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio zal een waardestijging doormaken tussen de 30% en 50% tijdens de constructiefase, welke meestal 1 tot 2 jaar bedraagt. De netto verhuur rendementen op de begininvestering zullen liggen tussen de 12% en 15%. Na de oplevering zal de waardestijging in deze regio tussen de 5% en 10% per jaar zijn.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio zal een waardestijging doormaken tussen de 5% en 10% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

20–05–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *