Mina Al Arab, Ras Al Khaimah

Op slechts 1 uur en 15 minuten rijden van Downtown Dubai bevindt zich het prachtige emiraat: Ras Al Khaimah. Ras Al Khaimah staat bekend als een oase van rust, waar de lokale bevolking van Dubai naar toe gaat voor vakantie of een weekendje weg. Éen van Ras Al Khaimah’s hotspots is Mina Al Arab. Dit is een community van ontwikkelaar RAK Properties en wordt nu vooral bezocht door toeristen.

Algemene informatie

Mina Al Arab is een community van RAK Properties. Mina Al Arab is een bloeiende waterkantgemeenschap gelegen in Ras Al Khaimah. Het combineert de prachtige natuurlijke omgeving met moderne voorzieningen en een levendige levensstijl. Met zijn adembenemende stranden, weelderige groene parken en schilderachtige waterwegen biedt Mina Al Arab een idyllische omgeving om te wonen, werken en ontspannen. De ontwikkelaar heeft zich toegelegd op het creëren van een geïntegreerde gemeenschap met een scala aan residentiële opties, waaronder luxe villa’s, moderne appartementen en prachtige herenhuizen. Bewoners kunnen genieten van een uitgebreid aanbod aan voorzieningen, zoals recreatieve clubs, sportfaciliteiten, winkelcentra en restaurants. Met zijn aantrekkelijke mix van natuurlijke schoonheid en moderne gemakken is Mina Al Arab een gewilde bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een kustparadijs om thuis te noemen.

De community Mina Al Arab bestaat uit 2 eilanden en een groot stuk land aan de kust van Ras Al Khaimah. Mina Al Arab ligt op 20 minuten rijden van Al Marjan Island, het eiland waar het casino resort gebouwd wordt. Ook zal er een veerpont gaan varen, die toeristen over het water zal vervoeren van Mina Al Arab naar Al Marjan Island.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen in Mina Al Arab zijn goed maar de verwachting is dat dit nog veel beter gaat worden in de nabije toekomst. De villa’s en 2-slaapkamer appartementen realiseren de beste ROI’s in deze regio. Aangeraden is om de woningen voor short-term te verhuren. De 2-slaapkamer appartementen gaan over de toonbank vanaf om en nabij € 500.000 en de villa’s gaan over de toonbank vanaf om en nabij € 1.200.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio maakt een waardestijging door van om en nabij 40% tot 70% tijdens de constructiefase, welke vaak 3 jaar bedraagt. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen tussen de 6% en 10% netto. Na de oplevering ligt de waardestijging in deze regio tussen de 5% en 10% per jaar.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio maakt een waardestijging door tussen de 5% en 10% per jaar. De short-term verhuur netto rendementen op de begininvestering liggen bij bestaande bouw tussen de 4% en 8% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

12–02–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *