Palm Jebel Ali

Gelegen op zo’n 30 minuten rijafstand van de Palm Jumeirah, ligt het tweede palmeiland de Palm Jebel Ali. De ontwikkeling van dit eiland heeft erg lang stilgelegen, maar dit wordt nu weer opgepakt. Dit gebied zal voornamelijk bewoond gaan worden door vermogende migranten en toeristen.

Algemene informatie

Palm Jebel Ali is een van de indrukwekkende kunstmatige eilanden in Dubai, onderdeel van de beroemde Palm Islands-ontwikkeling. Dit ambitieuze project, gestart in 2002, werd ontworpen om de kustlijn van Dubai aanzienlijk uit te breiden en een luxe woon-, toeristische en recreatieve bestemming te creëren. Palm Jebel Ali onderscheidt zich door zijn grotere omvang in vergelijking met zijn bekendere tegenhanger, Palm Jumeirah.

Het project kwam echter tot stilstand tijdens de wereldwijde financiële crisis van 2008. De bouw werd toen grotendeels opgeschort, waardoor het eiland jarenlang grotendeels ongebruikt bleef. Deze langdurige stilstand heeft geleid tot veel speculaties over de toekomst van Palm Jebel Ali. Pas in de afgelopen jaren zijn er tekenen van hernieuwde interesse en activiteit, met plannen om het project nieuw leven in te blazen en de oorspronkelijke visie van een luxe en exclusieve bestemming te realiseren.

Ondanks de tegenslagen en de jarenlange stilstand, blijft Palm Jebel Ali een symbool van Dubai’s grootschalige ambitie en innovatief denken. Met de heropleving van de bouw en nieuwe investeringen in de infrastructuur, is er hoop dat Palm Jebel Ali eindelijk zijn potentieel zal bereiken en een belangrijke bijdrage zal leveren aan de aantrekkingskracht en het economische succes van Dubai.

De eerste projecten op de Palm Jebel Ali zijn inmiddels gelanceerd en de beschikbaarheid gaat erg hard.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen op de Palm Jebel Ali zullen relatief goed worden. Dit vanwege de geweldige waterfront locatie en de exclusiviteit ervan. Echter zijn wij wel van mening dat de prijzen veel te hoog ingezet worden als wij het afzetten tegen de weinige faciliteiten in dit deel van Dubai. De villa’s zullen de beste rendementen gaan genereren in dit gebied. Aangeraden is om de woningen short-term te verhuren. De villa’s worden verkocht vanaf een prijs van € 2.000.000.

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio zal een waardestijging doormaken tussen de 10% en 30% tijdens de constructiefase, welke meestal 3 jaar bedraagt. De netto verhuur rendementen op de begininvestering zullen liggen tussen de 7% en 9%. Na de oplevering zal de waardestijging in dit gebied rond de 5% per jaar zijn.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in dit gebied zal een waardestijging doormaken van rond de 5%.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

08–07–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *