Gelegen voor de kust van Jumeirah, vind u The World eilanden. Deze eilanden is een project, wat grotendeels niet afgemaakt is. Deze eilanden zouden aantrekkelijk gemaakt worden voor toeristen die graag in pure luxe van hun vakantie willen genieten, maar helaas blijven veel eilanden vooralsnog onbebouwd.

Algemene informatie

The World Eilanden in Dubai zijn unieke en ambitieuze projecten die bestaan uit een verzameling van 300 eilanden, gerangschikt in de vorm van een wereldkaart. Het project is ontwikkeld door Nakheel Properties en ligt ongeveer 4 kilometer voor de kust van Dubai. De eilanden variëren in grootte en zijn bedoeld voor zowel residentiële als commerciële doeleinden, inclusief luxe villa’s, hotels, en recreatieve faciliteiten.

De bouw van The World Eilanden begon in 2003, maar werd vertraagd door de wereldwijde economische crisis van 2008. Ondanks de tegenslagen zijn verschillende eilanden ontwikkeld, zoals “Lebanon Island” dat fungeert als een evenementenlocatie en “Heart of Europe,” een cluster van eilanden met een Europese thematisering en luxe voorzieningen.

Wat The World Eilanden zo bijzonder maakt, is niet alleen de schaal en ambitie van het project, maar ook de technische uitdagingen die gepaard gaan met de constructie en het onderhoud van kunstmatige eilanden in zee. De ontwikkeling van de eilanden omvat geavanceerde technieken voor landaanwinning, erosiebescherming en milieubehoud.

Hoewel de voortgang van het project spaak loopt, waardoor sommige eilanden nog steeds wachtende zijn op ontwikkeling, blijven de World Eilanden een symbool van de gedurfde visie van Dubai om zichzelf te positioneren als een toonaangevende bestemming voor innovatie en luxe in het wereldwijde toerisme en vastgoed.

Rendementen en waardestijgingen

De rendementen en waardestijgingen op The World eilanden hadden heel goed kunnen zijn. Dit vanwege het unieke aspect en waterfront living. Maar helaas zijn de eilanden niet zelfvoorzienend gebleken en mede daarom is de ontwikkeling spaak aan het lopen. De villa’s die gebouwd gaan worden zullen de beste ROI’s gaan genereren in dit gebied. Aangeraden is om de woningen short-term te verhuren. De villa’s zullen naar verwachting verkocht gaan worden vanaf € 2.000.000

Off-plan (nieuwbouw)

Nieuwbouw in deze regio zal een waardestijging doormaken tussen de 100% en 20% tijdens de constructiefase, welke meestal 3 jaar bedraagt. De netto verhuur rendementen op de begininvestering zullen liggen tussen de 4% en 6%. Na de oplevering zal de waardestijging in deze regio rond de 5% per jaar zijn.

Bestaande bouw

Bestaande bouw in deze regio zal een waardestijging doormaken rond de 5% per jaar.

Alexandros Georgios | Vastgoedadviseur

+31622876356 | Alexandros@therealestagency.nl

www.therealestagency.nl

17–06–2024

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *